Épített szerkezetek

Zajvédő- és madárvédő falak

Gradex

A környezet magas zajterhelésének csökkentésére európai uniós szabályok vonatkoznak a lakosság életminőségének javítása érdekében. 2010-ben aktív zajvédelmi megoldással léptünk piacra az ALTO® telítettfa zajvédőfal családdal és madárvédő falainkkal.

Az ALTO® zajvédőfal fejlesztésekor elsőrendű célunk volt, hogy a legmagasabb minőségi és esztétikai követelményeket is kielégítse, miközben a beruházók erőforrás lehetőségeinek is megfeleljen. A Gradex Kft. az ALTO® zajvédő és madárvédő falak mind gyártását, mind beépítését teljeskörűen végzi.

Zajvédő- és madárvédő falak

Zajvédő fal

Zajvédőfal családunk megoldást nyújt a különböző zajszintek kezelésére. Alacsonyabb és magas forgalmú utak mentén használható, továbbá a vasúti zaj csökkentésére is alkalmazható. Külső megjelenését tekintve lehet függőleges vagy átlós lécezésű, illetve fonott fapanelekből álló, változó háló színnel. Az ALTO® zajvédőfal tökéletesen illeszkedik a természetes környezetbe, a monotóniát megtörő kivitelben készül.

Az ALTO-1®, ALTO-2®, ALTO-3® egyoldalon hangelnyelő, míg az ALTO-Dupla® kétoldalon hangelnyelő zajárnyékoló fal.

Zajvédőfalak adatai

  ALTO-1® ALTO-2® ALTO-3® ALTO-Dupla® ALTO-Vasút®
Hangelnyelés A4 A3 A2 A4 A4
Léghanggátlás B3 B3 B3 B3 B3
Kivitela zaj felöli oldalon Lécezett Lécezett / Fonott Fonott Lécezett Lécezett
Zajvédő- és madárvédő falak

Madárvédő fal

A madárvédő falnak a közutak mentén vonuló madarak védelme a feladata. A madarak röppályáját emeli a nagyforgalmú út fölé, aminek köszönhetően a madarak elkerülik a járművekkel való ütközést.

Kivitel: Lécezett, fonott vagy edzett üveg

Mindegyik fal magas minőséget képvisel és kiemelkedően esztétikus. Az edzettüveg fal fakeretezésű, a lécezett fal lehet átlósan vagy függőlegesen lécezett.