Tervezés / szakértés

Gradex Süllyedésmérés

Szolgáltatási tevékenységünk része a geotechnikai és mélyépítési tervek vizsgálata, kiértékelése és szükség szerint a lehetséges alternatív megoldások kiválasztása, kidolgozása, gazdasági és műszaki elemzése, valamint igény szerint a tervek elkészítése. Ehhez a tevékenységhez felkészült mérnökök és piacvezető, a szakma által elismert szoftverek állnak rendelkezésünkre.

Süllyedésmérés

Gradex

A cég kezdeti tevékenysége a süllyedésmérés volt, melyet azóta is eredményesen végez. Az út- és vasútépítések során a földművek (töltések és hídháttöltések) építése esetében fontos tudni, hogy a konszolidáció milyen stádiumban van, a további technológiai folyamatok biztonsággal végezhetők-e, egyes építési fázisok milyen töltéssüllyedéseket okoztak. Az adatok átvitelét, beolvasását és kiértékelését a legmodernebb módszerekkel, teljesen elektronikusan végezzük.

A süllyedésmérés szolgáltatás fontos része, hogy az adatok grafikus megjelenítésén túl a várható süllyedéseket is folyamatosan modellezzük, így állandóan naprakész prognózist készítve az aktuális építési folyamatok hatásainak elemzésével.